Netflixhacks

Zo personaliseer jij je profielplaatje op Netflix

Je profielplaatje op Netflix was lange tijd één van de tien vaste plaatjes die de streamingdienst als optie gaf. Sinds de zomer van 2018 is dat een ander verhaal. Je kunt nu namelijk je profielplaatje personaliseren naar één van je favoriete personages uit films en series. Ook aan de kinderen is gedacht.

Je favoriete personage als profielplaatje

De opties om je profielplaatje aan te passen zijn nu legio. Er zijn sinds de zomer ruim honderd opties beschikbaar uit meer dan vijftien films en series. Netflix heeft laten weten dat deze lijst alleen maar groter zal worden. Ook de kinderen kunnen hun eigen plaatje kiezen, want er zijn diverse kinderseries opgenomen in de lijst. Bijvoorbeeld True, Spirit Free, Fuller House en Trollenjagers.

Profiel bewerken

Je profielplaatje aanpassen is erg eenvoudig. Als je in het startscherm bent bij ‘Wie kijkt er’ kun je onder de profielen kiezen voor ‘profielen beheren’. Ben je al ingelogd, dan kun je hier komen via de optie ‘profiel beheren’ in het menu. Kies het profiel dat je wilt beheren en je krijgt onderstaande scherm.

Profiel bewerken Netflix

Lastige keuzes maken

Vanaf hier kun je diverse gegevens aanpassen, zoals je schermnaam en je taal. Ook kun je via deze manier aangeven of het om een kinderaccount gaat, waardoor de leeftijdsrestricties worden aangehouden. Klik je op het profielplaatje, dan kom je bij de lijst om een nieuw plaatje te kijken. Ben alvast voorbereid op flink wat keuzestress, want de mogelijkheden zijn enorm. En dan is het best lastig om te kiezen tussen al die personages uit Stranger Things, Orange is the New Black en La Casa de Papel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?