Netflixhacks

Zo pas je jouw beoordelingen op Netflix aan

Wanneer je een beoordeling geeft op Netflix, dan heeft dat gevolgen voor welke films, series en documentaires je getipt krijgt door de streamingdienst. Wil je achteraf toch je beoordeling aanpassen of heb je per ongeluk een duimpje omhoog of naar beneden gegeven? Je past jouw beoordeling eenvoudig aan.

Van sterren naar duimpjes

In de eerste jaren van Netflix werkte de streamingdienst met een sterrensysteem. Iedere titel kon je één tot vijf sterren geven, van héél slecht (1 ster) tot héél goed (5 sterren). Netflix besloot echter om dit aan te passen en vooral te versimpelen. Vind je een titel leuk, dan geef je een duimpje omhoog. Vind je iets helemaal niets? Dan geef je een duimpje naar beneden.

Titels in het grijs

Misschien kom je in het Netflix-systeem wel eens een titel in het grijs tegen. Dit wil zeggen dat je deze titel ooit met een duimpje naar beneden hebt beoordeeld. Op deze manier zorgt Netflix ervoor dat je direct ziet dat deze titel niets voor jou is en in veel gevallen valt de titel je door de grijstint al niet eens meer op.

Beoordeling aanpassen

Maar heb je spijt van een beoordeling of heb je per ongeluk op een duimpje gegeven? Dan kun je dit eenvoudig aanpassen. Ga naar je account-instellingen. Onder het kopje ‘Mijn Profiel’ staat de optie ‘Beoordelingen’. Op deze pagina vind je alle beoordelingen die je ooit hebt gegeven. Wil je dit wijzigen, dan zijn er twee opties. Je kunt je beoordeling herzien door in plaats van op het duimpje omhoog nu op het duimpje omlaag te klikken (of andersom uiteraard). Wil je de beoordeling volledig verwijderen, dan druk je op het kruisje dat achter de beoordeling staat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?