Netflixhacks

Zo pas je de taalinstelling aan op Netflix en kun je veel meer films en series zien

Het aanbod van Netflix is in België in twee delen opgesplitst. Er is namelijk een Vlaams en een Waals aanbod beschikbaar. In Vlaanderen krijg je automatisch het Vlaamse aanbod zichtbaar, maar het is mogelijk om ook het Waalse aanbod te bekijken. Door je taalinstellingen aan te passen kun je zodoende meer films en series zien, al is er wel één nadeel.

Taalinstellingen

Het is in het Netflix-systeem eenvoudig om de taalinstellingen aan te passen. In het basismenu klik je naar ‘Account’. Onder het tussenkopje ‘Mijn Profiel’ heb je vervolgens als één van de opties om de taal aan te passen. Daar kom je vervolgens uit bij het volgende scherm, waar je eenvoudig je taal om kunt zetten naar bijvoorbeeld Engels of Frans.

Waals aanbod beschikbaar

Het aanbod in Vlaanderen en Wallonië verschilt, omdat de rechten van het Vlaamse aanbod vaak gelijk wordt aangekocht met het Nederlandse aanbod. Hetzelfde is in Wallonië het geval met Frankrijk. Zo zijn er dus films en series in Wallonië beschikbaar die je in Vlaanderen niet kunt zien. Wil je deze toch kunnen bekijken? Dat kan door eenvoudig je taal om te zetten naar Engels of Frans. Dan wordt dit aanbod wel beschikbaar!

Ondertiteling ontbreekt

Er is echter één nadeel. Het is niet mogelijk om bij deze Waalse titels Nederlandse ondertiteling te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld naar Harry Potter kijken via het Waalse aanbod, alleen moet je het dan dus doen zonder de Nederlandse ondertiteling.

Bekijk het Waalse aanbod op Netflix

Netflix taal instellen

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?