Netflixhacks

Zo kun je jouw favoriete film of serie aanvragen bij Netflix

Staat jouw favoriete serie of lievelingsfilm niet op Netflix en wil je daar wat aan veranderen? Dat kan! Netflix kan niet altijd de rechten kopen van iedere titel, maar wil wel het liefst zoveel mogelijk titels in het aanbod zetten die de abonnees willen zien. Daarom is er de mogelijkheid om series en films aan te vragen!

Eenvoudig suggestieformulier

In het helpcentrum van Netflix is er de mogelijkheid om een serie of film aan te vragen. “Heb je een serie of film die je graag op Netflix wilt zien? Laat het ons weten! Dit formulier is de enige manier om verzoeken voor inhoud in te dienen”, zo laat Netflix op de pagina weten. Het suggestieformulier ziet er als volgt uit. Je kunt drie titels aanvragen en daarna is het simpelweg drukken op indienen!

Suggestie indienen

Komt jouw film of serie nu gelijk in het aanbod?

Netflix verzamelt alle suggesties. Wanneer een film of een serie vaak wordt aangevraagd, dan gaat Netflix proberen om hiervan de rechten vergaren. Het is niet altijd een zekerheid dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Game of Thrones is bijvoorbeeld een serie van HBO, een concurrent van Netflix. De kans dat hiervan de rechten worden verworven is heel klein. In de afgelopen jaren is al wel gebleken dat het indienen van suggesties echt nut heeft. Zo stond Gossip Girl op de nominatie om te verdwijnen, maar na een stevige lobby onder fans werden de rechten toch verlengd. Ook zou Sense8 na twee seizoenen worden gestopt. Toen fans van de serie in opstand kwamen, werd besloten om nog een afsluitende film te maken.

Heb je andere suggesties? Dan kun je ze via deze pagina indienen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?