Laatste Nieuws

Zo krijg je seizoenen Suits, Grimm en Orphan Black ‘terug’

Suits Netflix

Als je momenteel Suits, Grimm en/of Orphan Black kijkt via Netflix is het je vast opgevallen dat er plotseling seizoenen missen. Dit blijkt helaas geen fout van Netflix te zijn, maar er is gelukkig wel een manier om de seizoenen ‘terug’ te krijgen. We leggen uit hoe.

Verdwenen

Sinds enige tijd is het niet meer mogelijk om naar Suits seizoen 3 en 5 te kijken en hetzelfde geldt voor Grimm seizoen 2 en Orphan Black seizoen 1 en 2. Best vreemd, omdat de rest wel gewoon beschikbaar is. Het begon bij Suits en dat leek eerst op een fout, omdat het eigenlijk nooit voorkomt dat er ‘gaten’ in een serie komen bij Netflix.

Toch bleek het niet om een technisch mankement bij Netflix te gaan, want na navraag bij de streamingdienst werd ons verteld dat de seizoenen voorlopig niet terugkeren, maar dat er wel een mogelijkheid is om deze seizoenen vanuit België te kunnen kijken.

Suits seizoen 3 en 5 op Netflix

Om Suits seizoen 3 en 5 op Netflix verder te kunnen kijken dien je een kleine aanpassing in je instellingen te maken. Door de taalinstellingen te wijzigen naar Engels beschik je weer over de zes seizoenen van Suits zoals je gewend was. Deze ‘truc’ werkt ook voor Grimm en Orphan Black. Mogelijk zijn er nog andere series waarvan seizoenen zijn verdwenen. Ook hier is het dan zeker het proberen waard om de taalinstellingen om te zetten naar Engels. Dat is overigens heel eenvoudig in te stellen, via deze link.

Vlaams/Waals

Wanneer je de taalinstellingen wijzigt naar Engels maak je namelijk geen gebruik meer van het Vlaamse aanbod van Netflix in België. Het aanbod van Netflix in België is namelijk in twee delen verdeeld: Vlaanderen en Wallonië. Wanneer je de taalinstellingen wijzigt naar Engels, dan maak je vanaf dat moment in België gebruik van het Waalse aanbod. Voor Wallonië heeft Netflix dus nog wel de rechten voor de zes seizoenen van Suits, de vijf seizoenen van Grimm en de vijf seizoenen van Orphan Black.

Er kleeft echter wel een nadeel aan: de Nederlandse ondertiteling ontbreekt. Dat is namelijk ook de reden waarom Suits seizoen 3 en 5 niet meer te zien zijn op Netflix, blijkt uit de reactie van de streamingdienst: “De rechten voor de Nederlandse ondertiteling die wij hebben bij Netflix zijn verlopen bij ons, dan kunnen wij deze niet langer aanbieden als de taal ingesteld is op Nederlands. Wij kunnen de seizoenen nog wel aanbieden, wij kunnen deze alleen niet met de Nederlandse taalinstellingen aanbieden.”