Laatste Nieuws

You krijgt tweede seizoen en dit weten we al

You-Netflix

De verwachtingen voor You waren voor zijn release op Netflix al hooggespannen en dat was niet zonder reden. De serie is in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes bij de streamingdienst en gelukkig is al bekend dat de serie een vervolg krijgt. Het tweede seizoen werd al besteld voordat seizoen 1 te bekijken was en een deel van het tweede seizoen is al bekend.

Stalker

You vertelt het verhaal van Joe Goldberg die in de boekenwinkel waar hij werkt de veelbelovende schrijfster Guinevere Beck tegen het lijf loopt. Joe ontpopt zich al snel tot een stalker van Beck. Hij houdt haar social media-profielen in de gaten en vindt zelfs een manier om haar privéberichten mee te lezen. Door die informatie te gebruiken, slaagt Joe erin om Beck voor zich te winnen. Als Joe merkt dat zijn geluk in gevaar komt door mensen die dicht bij Beck staan, gaat hij niets uit de weg. Ook niet wanneer hij daar een moord voor moet plegen.

You seizoen 2 naar Netflix

You keert in 2019 terug voor een tweede seizoen. Nog voordat het eerste seizoen van de serie bij Netflix te bekijken was, bestelde het Amerikaanse Lifetime al een tweede seizoen. Het tweede seizoen is echter niet meer te bekijken bij die Amerikaanse zender. De kijkcijfers vielen bij Lifetime tegen en dus werden de volledige rechten van het tweede seizoen overgenomen door Netflix.

Hidden Bodies van Caroline Kepnes

Voor het tweede seizoen van You wordt opnieuw een boek van Caroline Kepnes gebruikt. Waar het eerste seizoen losjes was gebaseerd op het boek You, wordt voor de verhaallijn van het tweede seizoen Hidden Bodies gebruikt. Wat nu al duidelijk is, is dat Joe Goldberg (Penn Badgley, ook bekend als Dan Humphrey van Gossip Girl) terugkeert voor het tweede seizoen. In het eerste seizoen had hij zijn vizier volledig gericht op Beck, maar in seizoen 2 zoekt hij opnieuw naar liefde. We weten al dat Joe een nieuw leven op gaat bouwen in Hollywood, Los Angeles, een stad waar hij zich allesbehalve thuis voelt.

Wordt Joe ontmaskerd?

Joe Goldberg heeft in het eerste seizoen aardig wat slachtoffers gemaakt en het gevaar dat hij gepakt wordt, ligt nog altijd op de loer. Lukt het de privé-detective van de familie van Peach Salinger om Joe te ontmaskeren? Showrunner Sara Gamble sprak zich er al over uit: “Een groot deel van het verhaal zijn de losse eindjes uit het verleden van Joe. Ze kunnen hem op ieder moment achterhalen. Dat geldt ook voor alle gebeurtenissen uit het eerste seizoen. Er is nog veel meer te vertellen en te ontdekken over de jeugdjaren van Joe. Dat zijn dingen die we in het tweede seizoen zullen belichten.” Zo lijkt ook het verhaal over Mr. Mooney, de man die Joe in zijn jongere jaren vasthield in een kooi, nog niet klaar.

John Stamos alias Dr. Nicky

Of John Stamos voor You seizoen 2 terugkeert als Dr. Nicky is nog onzeker. Beck ging vreemd met de psycholoog en verzon terwijl ze opgesloten zat een idee om hem op te laten draaien voor misdaden die Joe had begaan, een idee dat Joe later gebruikte nadat Beck was overleden. “Hij zit in de gevangenis en vecht voor zijn onschuld. Het is te vroeg om te zeggen dat Dr. Nicky terug zal keren, maar we praten veel over dit personage. We willen zijn verhaal graag blijven vertellen.”

➡ You seizoen 2 verschijnt op 26 december op Netflix