Laatste Nieuws

Miniserie When They See Us over Central Park Five naar Netflix

De miniserie When They See Us is onderweg naar Netflix. De serie over de beruchte zaak van de Central Park Five wordt op 31 mei 2019 toegevoegd aan het aanbod van Netflix. De serie vertelt het verhaal over vijf zwarte tieners die veroordeeld worden voor een verkrachting. Ze blijken echter onschuldig te zijn.

Central Park Five

Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise uit Harlem, variërend tussen de 14 en 16 jaar, werden in 1989 opgepakt voor de verkrachting van een hardloopster in het Central Park. Jarenlang werden ze ervan beschuldigd haar verkracht te hebben, maar ze waren onschuldig.

Liefst vijftien jaar duurde de zaak toen het vijftal in 2002 onschuldig werd bevonden. When They See Us van Ana DuVernay zoomt niet alleen in om de gebeurtenis in 1989, maar volgt de jongeren ook later en laat de scheve verhouding zien in de Amerikaanse gevangenissen tussen blank en zwart.

When They See Us op Netflix

When They See Us wordt op 31 mei toegevoegd aan het aanbod van Netflix. De serie is afkomstig van DuVernay, die eerder al verantwoordelijk was voor het Oscar-winnende Selma.

Bekijk de trailer van When They See Us