Laatste Nieuws

Vijfde seizoen House of Cards met nieuwe schrijver

House of Cards Francis Underwood Netflix

House of Cards krijgt minimaal een vijfde seizoen. Op 4 maart 2016 verschijnt de vierde jaargang van de politieke thrillerserie, waarin Frank Underwood op jacht gaat naar de presidentszetel. De afgelopen maanden waren er veel geruchten dat dit wel eens het laatste seizoen zou kunnen worden, maar dit blijkt niet het geval. House of Cards kondigde dit zelf aan, al kwam Netflix wel tegelijk met een minder leuke mededeling.

Fundament van Originals

House of Cards is het fundament gebleken van de Netflix Originals. De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrollen van Francis en Claire Underwood was de eerste succesvolle eigen productie van de streamingdienst en leverde in het debuutjaar gelijk drie Emmy Awards op. Het was ook nog eens de eerste serie die zijn basis kende in de data van Netflix (lees meer over hoe dit werkt).

Nieuwe schrijver gezocht

De eerste vier seizoenen zijn allemaal geschreven door Beau Willimon. De schrijver, ook wel showrunner genoemd, heeft besloten dat hij toe is aan iets nieuws. Hij wil zich focussen op het schrijven van een nieuw stuk. een opvolger heeft Netflix nog niet, zo laat de streamingdienst in een verklaring weten. “Wij zijn Beau een enorme dank verschuldigd. Hij maakte zijn eerste uitstap naar televisie en bouwde een meeslepend en veelgeprezen serie. House of Cards heeft dankzij hem een plaats in de televisiegeschiedenis verkregen.” Zorgen over de toekomst maar Willimon zich niet. “Na vijf jaar en vier seizoenen is het voor mij tijd om verder te gaan, maar ik ben uitermate trots wat we samen hebben opgebouwd. Ik laat het nu in handen van een zeer capabel team.”

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?