Laatste Nieuws

Vijf Netflix-films om in 2017 naar uit te kijken

The Discovery Netflix

Netflix gaat het aanbod van eigen content in 2017 nog verder uitbreiden. Duizend uur aan Netflix Originals komen eraan in de komende twaalf maanden. Daarbij komt er steeds meer aandacht voor films. Vijf titels hebben we uitgelicht waar we in de komende maanden erg naar uitkijken!

Okja

Een spannend en gedurfd avontuur van Bing Joon-ho, één van de meeste creatieve en visionaire filmmakers van dit moment Okja gaat over Mija, een jong meisje dat alles moet riskeren om te voorkomen dat haar beste vriend, een gigantisch beest genaamd Okja, ontvoerd wordt door een machtige multinational. Geregisseerd door Bong Joon-ho (Snowpiercer) en mede-geschreven door Jon Ronson (Frank). De cast bestaat uit: Tilda Swinton (Hail, Caesar!), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Paul Dano (Love & Mercy), Lily Collins (Rules Don’t Apply) en Steven Yeun (The Walking Dead). Mija wordt gespeeld door Ahn Seo-hyun.

Our Souls At Night

Eindelijk zijn ze weer herenigd: Robert Redford en Jane Fonda zijn samen te zien in deze ontroerende dramafilm. Our Souls at Night speelt zich af in Colorado waar Addie Moore (Jane Fonda) onverwacht aanklopt bij haar buurman Louis Waters (Robert Redford). Haar echtgenoot is, evenals de vrouw van Louis, jaren geleden overleden en ondanks dat ze al decennia lang buren zijn, hebben ze zelden contact gehad. Hun kinderen wonen ver weg en Addie en Louis zijn alleen achtergebleven in hun te grote huizen. Addie probeert een band op te bouwen in een poging om samen nog wat van de rest van hun leven te maken. Gebaseerd op het boek van Kent Haruf, bewerkt tot een script door Scott Neustadter en Michael H. Weber (The Fault in Our Stars).

David Brent: Life on the Road

Het langverwachte filmdebuut van één van de meest geliefde comedy karakters ooit: David Brent, gespeeld door Ricky Gervais. In deze film zoekt de eigenaardige David Brent van de BBC2 Mockumentary The Office opnieuw op. Toen het publiek voor het eerst kennis maakte met Brent, de zelfbenoemde in de eerste plaats vriend, in de tweede plaats baas en in de derde plaats entertainer, droomde hij ervan rockster te worden. Twaalf jaar later is Brent salesman voor Lavichem, een bedrijf dat schoonmaakproducten en persoonlijke hygiëne producten voor vrouwen maakt. Echter heeft hij zijn droom om rockster te worden nog niet opgegeven en staat hij op het punt om een eigenhandig gefinancierde tour door de UK te doen samen met zijn band Foregone Conclusion. In een poging street credible te worden, verzamelt hij een groep muzikanten die er uitsluitend voor het geld inzitten en de getalenteerde rapper Dom (Ben Bailey Smith) om zich heen. Brent zet alles op alles om zijn ultieme droom te verwezenlijken en laat zijn pensioengelden uitkeren en gaat met onbetaald verlof.

Mute

Filmmaker Duncan Jones creëerde het verhaal twaalf jaar geleden en filmde de futuristische thriller in Berlijn, met in de hoofdrollen Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux. Mute speelt zich af in de nabije toekomst waar barman Leo (Alexander Skarsgård) in de bruisende stad Berlijn leeft. Vanwege een trauma in zijn jeugd is Leo niet meer in staat om te praten en het enige lichtpuntje in zijn leven, is zijn prachtige vriendin Naadirah (Seyneb Saleh). Als zij plotseling spoorloos verdwijnt, voert Leo’s zoektocht hem naar de krochten van de verdorven stad. Een stel gehaaide Amerikaanse chirurgen (Paul Rudd en Justin Theroux) zijn de enige terugkerende aanwijzing die Leo kan vinden. Om zijn geliefde terug te krijgen, moet hij zich noodgedwongen onderdompelen in deze naargeestige onderwereld.

The Discovery

Dit is een aangrijpend liefdesverhaal dat zich afspeelt op het moment waarop wetenschappelijk is vastgesteld dat het hiernamaals bestaat. Een teruggetrokken maar internationaal befaamde wetenschapper, Dokter Thomas Harber (Robert Redford), heeft onomstotelijk bewezen dat het hiernamaals bestaat. Binnen twee jaar na Thomas’ ontdekking hebben vier miljoen mensen zichzelf van het leven beroofd in een poging daar te komen. Will (Jason Segel) keert terug naar het eiland waar hij is opgegroeid om Thomas, die tevens zijn vervreemde vader is, te confronteren en hem ervan te overtuigen dat hij moet stoppen met zijn omstreden onderzoek. Zijn pad kruist dat van Isla (Rooney Mara) die om mysterieuze redenen ook is teruggekeerd naar het eiland. Beiden weten ternauwernood te ontsnappen aan een tragisch ongeval, waarop Will besluit Isla voor te stellen aan Thomas in de hoop dat hij gaat inzien welke verstrekkende gevolgen zijn ontdekking kan hebben.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?