Laatste Nieuws

Vierde seizoen Fargo in de maak; release in 2019 verwacht

Fargo Netflix seizoen 1

Er komt toch een vierde seizoen van Fargo. Na het derde seizoen liet bedenker Noah Hawley weten dat de serie alleen terug zou keren als hij een goed idee zou krijgen voor een nieuw verhaal. Dat blijkt nu het geval, want er is inmiddels met FX gesproken voor een vierde serie. Netflix heeft de wereldwijde streamingrechten, waardoor wij Fargo via Netflix kunnen zien.

Noah Hawley werkt aan nieuwe Fargo

Fargo is losjes gebaseerd op de film uit 1996 van de gebroeders Coen. Noah Hawley maakte er een limited serie van en het eerste seizoen was een doorslaand succes. Zo zijn er inmiddels al twee nieuwe verhalen verschenen, met een nagenoeg volledig nieuwe cast en nieuwe verhaallijnen. We vlogen daarbij ook door de tijd. Doordat Fargo zich telkens in winterse omstandigheden afspeelt is het niet de eerste keer dat er een flinke tijd zit tussen het verschijnen van de seizoenen.

Vaker gaten tussen de seizoenen

Het eerste seizoen begin in april 2014, terwijl het tweede seizoen in oktober 2015 werd gelanceerd. Daarna werd een jaar gewacht om in de winter op te kunnen nemen. Het derde seizoen begon in april 2017 op FX, de afleveringen liepen tegelijk mee op Netflix. In dit derde seizoen speelde Ewan McGregor een dubbelrol, hij vertolkte de broers Ray en Emmit Stussy. Carrie Coon vertolkte de agente die overzicht in de chaos probeerde te creëren.

Opnames komende winter

Er komt nu een vierde seizoen, zo heeft FX CEO John Landgraf bekendgemaakt tijdens de Television Critics Association winter press tour. “Noah heeft me verteld dat hij een goed idee heeft voor een nieuw verhaal. Hij is alleen nogal een bezige bij en is dan ook druk met andere titels. Het plan is nu om het nieuwe seizoen in 2019 af te hebben.” Daardoor zullen de opnames komende winter plaats gaan vinden. Over de inhoud van het vierde seizoen is nog niets bekend.