Verwijderalarm

Verwijderalarm: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist sneuvelen

De Marvel-series op Netflix gaan verdwijnen. Met The Defenders had Netflix een eigen Marvel-reeks, maar sinds de lancering van Disney+ wordt hieraan getrokken. Nu is het moment daar. Op 1 maart zullen alle series wereldwijd van Netflix verdwijnen.

Daredevil opende Hell’s Kitchen

Zo komt er een einde aan Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron First, The Defenders én The Punisher. Het avontuur begon in april 2015, toen Daredevil het licht zag op Netflix. Origineel was het de bedoeling dat de vier Defenders van Hell’s Kitchen allemaal één eigen seizoen zouden krijgen, gevolgd door een afsluitend seizoen waarin ze samen kwamen. Het liep allemaal wat anders, want door het grote succes kwamen er heel wat seizoenen.

Series ondanks succes gestopt

In 2019 werden de series vervolgens allemaal gecanceld. Niet omdat de cijfers tegen vielen, maar simpelweg omdat Marvel én Disney andere plannen hadden. Disney+ werd gelanceerd waar alle titels van Marvel op verzameld werden. Zo was het wachten op het moment dat de Marvel-series op Netflix zouden vertrekken. Abrupt is het nu zover. Netflix heeft nu namelijk bekendgemaakt dat vanaf 1 maart 2022 alle series van Marvel wereldwijd zullen verdwijnen. Eén ding is zeker, ze zullen ook niet meer terugkeren. Wel is de verwachting dat ze spoedig op Disney+ te zien zullen zijn. Fans hopen ondertussen dat Disney+ van dit moment gebruik zal maken om nieuwe seizoenen te produceren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?