Laatste Nieuws

Vertolker Freddy in House of Cards overleden

Freddy House of Cards Netflix

Op 59-jarige leeftijd is Reg. E. Cathey dit weekend overleden, zo is via Amerikaanse media naar buiten gebracht. De acteur is de laatste jaren te zien geweest in House of Cards als Freddy. Voor deze rol kreeg hij in 2015 een Emmy Award. Cathey overleed aan de gevolgen van longkanker.

Emmy Award als beste gastrol

Drie jaar geleden werd Cathey bekroond met een Emmy Award voor zijn vertolking van Freddy. Dit personage in House of Cards runde een klein sparerib restaurant. Het was de lievelingsplek van Frank Underwood om zich te ontspannen en nieuwe plannen te smeden. Ook toen hij eenmaal hoog in de politieke boom zat kwam hij nog – stiekem – naar de kleine eettent. In de loop van de seizoenen kregen we meer te zien van Freddy en ook het verhaal achter zijn moeilijke leven met zijn zoon. In een later seizoen dook hij ook nog op bij het Witte Huis als medewerker, tot er – zoals voor ieder personage eigenlijk geldt – de breuk kwam met Frank.

Geschokte reacties

Reg. E. Cathey heeft meer goede rollen vertolkt. Zo was hij te zien in veel geprezen The Wire en in films zoals The Mask, S.W.A.T. en Fantastic Four. Ook verscheen hij in veel series met een gastrol, zoals in Law & Order, Grimm, The Blacklist en  The Divide. Veel vakbroeders hebben geschokt gereageerd op het vroege overlijden van Cathey, waaronder Samuel L. Jackson.