Laatste Nieuws

Unsolved Mysteries naar België: Nieuwe aanwijzingen Jennifer Fairgate

Op maandag verscheen het tweede seizoen van Unsolved Mysteries op Netflix en daarin zit ook een zaak met een link naar België. In de aflevering A Death in Oslo staat de zaak van Jennifer Fairgate centraal. Wie was de mysterieuze vrouw in het Noorse Oslo en wat had zij te maken met België? Uit onderzoek blijkt dat in de aflevering van Unsolved Mysteries aardig wat details achterwege zijn gelaten.

Mysterieuze zaak

In de aflevering A Death in Oslo worden we meegenomen naar 31 mei 1995. Een jonge vrouw verblijft al twee dagen in het vijfsterrenhotel Oslo: Plaza Hotel. Als men erachter komt dat ze geen creditcardgegevens heeft achtergelaten, besluit een bewaker verhaal te halen. Een tel nadat hij op de deur klopt, hoort hij een schot. Terwijl hij naar de controlekamer gaat om te zien wat er gebeurd is, is de kamer vijftien minuten onbewaakt. Als twee bewakers uiteindelijk de deur openen, treffen ze een vrouw aan op het bed. De vrouw is door haar hoofd geschoten en omdat ze zelf het geweer in haar hand heeft, de deur van binnenuit gesloten is en er geen spoor is van een ander persoon in de kamer gaat de politie al gauw uit van zelfmoord. Maar door verschillende ontwikkelingen is dat helemaal niet zo zeker.

Jennifer Fairgate

Wie de vrouw precies is, is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Het blijkt dat de vrouw zich in het hotel heeft ingeschreven als Jennifer Fairgate uit het Belgische Verlaine. Zodra die gegevens worden nagekeken, blijken ze al snel niet te kloppen. Daarnaast blijken er meer vreemde zaken te zijn. Zo zijn er op de kamer geen persoonlijke spullen te vinden en kan niets de identiteit van Jennifer bevestigen. Daarnaast zijn alle labels uit de kleding geknipt en waren er geen broeken, sokken of schoenen aanwezig. Daarnaast is het een groot raadsel hoe ze de hotelkamer heeft kunnen reserveren zonder zich te identificeren en wie was Lois Fairgate?

Geheime operatie?

In Unsolved Mysteries worden verschillende verklaringen gezocht om de zaak rond Jennifer Fairgate te verklaren. Zo wordt onder meer gedacht dat ze een spion zou kunnen zijn geweest van een geheime dienst, een prostituee, een huurmoordenaar of ze zou betrokken geraakt kunnen zijn bij een misgelopen drugsdeal. Cedric Lagast, een journalist van Het Nieuwsblad, heeft zich vastgebeten in de zaak en een uitgebreide website gecreëerd. Uit de site blijkt onder meer dat in Unsolved Mysteries een aantal opvallende details ontbreken. Een daarvan is bijvoorbeeld dat in een van de aangrenzende kamers van het hotel ook een Belg zat en zijn verklaring zorgt voor onduidelijkheid. Zo vertelde hij op zaterdagochtend al aan de pers dat een vrouw was vermoord, terwijl het schot pas zaterdagmiddag is gehoord. Ook de maaginhoud doet vermoeden dat Fairgate al in de nacht is overleden.

Nieuwe aanwijzingen

Met de uitgebreide site en de recente uitzending van Unsolved Mysteries is de verwachting dat er in de komende tijd nieuwe aanwijzingen tevoorschijn komen in de zaak rond Jennifer Fairgate. Want wat is er nou echt gebeurd in hotelkamer 2805? Zodra er ontwikkelingen zijn rondom de zaak van Jennifer Fairgate dan werken we dit artikel bij.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?