Laatste Nieuws

Undercover is klaar: “Het verhaal is wel verteld”

Voor wie er nog altijd stille hoop heeft dat Undercover terug zal keren voor een vierde seizoen.. helaas. Het boek kan dicht, want Undercover is klaar na drie seizoenen. Zoveel kan opgemaakt worden uit de woorden van Tom Waes, één van de twee hoofdrolspelers. Gelukkig kunnen we nog wel uitkijken naar de prequelserie rondom Ferry Bouman.

Derde seizoen een afgerond verhaal

Waar in de eerste seizoenen de strijd tussen Ferry Bouman en Bob Lemmens telkens in vuur en vlam stond, veranderde dat in het derde seizoen. De twee tegenpolen moesten samenwerken. Het eindigde met een flinke explosie tussen de tijd. Bob trok daarop naar zijn gezin, met de intentie nooit meer als undercover aan de slag te gaan. Ferry bleef helemaal alleen achter, zonder uitzicht om zijn gewezen imperium weer op te bouwen.

Geen nieuw verhaal

Het zorgde er al voor dat er twijfels waren of er nog wel een vierde seizoen van Undercover zou verschijnen. Dat werd kracht bijgezet toen dit voorjaar door Netflix bekend werd gemaakt dat er een prequelserie wordt gemaakt met de titel Ferry: de Serie. Hierin zullen we zien hoe Ferry zich opwerkte als drugsbaron. Voor Bob is in dit verhaal nog geen ruimte, want hij kwam pas later op het toneel. Zijn vertolker Tom Waes sprak met Superguide en voorziet geen nieuw verhaal meer. En daar is hij content mee.

Verhaal is wel verteld

Waes: “Ja, ik vind het gezond om ergens op het hoogtepunt mee te stoppen.” Hij maakt het vergelijk met Tomtestosteron, een serie waarin hij een goede tien jaar geleden ook de hoofdrol vertolkte. “Dat was in België heel succesvol, dus er was na het derde seizoen veel vraag om nog een reeks te maken. Maar ik had het gevoel dat we in dezelfde poel zaten te vissen, dus ik heb vrij snel gezegd: laten we ermee stoppen. Bij Undercover liggen alle argumenten op tafel om te zeggen: we doen er nog eentje. En je kunt ook allerlei manieren verzinnen om mijn karakter Bob weer uit zijn gezinsleven te trekken, maar ik heb het gevoel dat het verhaal wel is verteld.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?