Laatste Nieuws

Uitzendschema Riverdale aangepast na overlijden Luke Perry

Na de vorige pauze zag het ernaar uit dat Riverdale dit seizoen niet meer stil zou komen te liggen. Nu blijkt echter dat we binnenkort weer een aantal weken zonder nieuwe aflevering van de serie moeten. De verandering van het uitzendschema heeft te maken met het plotselinge overlijden van Luke Perry op 4 maart.

Wekelijkse afleveringen

Op Netflix kijken we wekelijks naar nieuwe afleveringen van Riverdale. De streamingdienst heeft een samenwerking met The CW waardoor het mogelijk is om één dag na de uitzending in de Verenigde Staten ook in België een nieuwe aflevering online te plaatsen. Daardoor zijn we in België echter ook afhankelijk van het uitzendschema van The CW. Als de series daar stil liggen, bijvoorbeeld rondom kerst, dan merken wij dat ook.

Nieuwe pauze

Nu staat ons een nieuwe pauze te wachten. Op donderdag 28 maart wordt de zeventiende aflevering toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Daarna moeten we tot 18 april wachten voordat er weer een nieuwe aflevering verschijnt. Dat heeft alles te maken met het overlijden van Perry. Showrunner Jason Rothenberg liet zeer recent al weten dat er tijd nodig was om met een oplossing te komen. Perry had in Riverdale tenslotte de rol van Fred Andrews. Daar krijgen de makers nu alle tijd voor.

“Eerlijk gezegd zijn we, denk ik, allemaal nog steeds in shock en zijn we nog in het rouw- en verwerkingsproces. We weten dat we het op de één of andere manier moeten aanpakken, maar we geven onszelf een beetje tijd en ruimte voordat we kijken hoe we hem op de beste manier kunnen eren”, gaf hij te kennen. Zodra Riverdale op 18 april terug is, kunnen we daarna wekelijks de resterende vijf afleveringen van het seizoen verwachten tot op 16 mei de seizoensfinale verschijnt. Bekijk hier het volledige uitzendschema van Riverdale.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?