Laatste Nieuws

Tweede seizoen The Haunting of Hill House steeds realistischer

The Haunting of Hill House Netflix

Een vervolg op The Haunting of Hill House lijkt bijna met de dag dichterbij te komen. De horrorserie zou bij één verhaal blijven, maar inmiddels is daar door het grote succes toch wel verandering ingekomen. Showrunner Mike Flanagan zou al bezig zijn met een tweede seizoen.

Bewerking van klassiek verhaal

The Haunting of Hill House is gebaseerd op het boek van Shirley Jackson uit 1959. In oktober kwam de serie op Netflix en daarmee ideaal voor Halloween. Met een 8,9 op IMDb is het succes groot en werd de vraag om een nieuw seizoen al snel opgeworpen.

Anthologieserie

Een issue daarbij is dat het eerste seizoen redelijk is afgerond en niet direct openingen geeft om met dezelfde cast verder te gaan. Wel is het mogelijk om The Haunting of Hill House voort te zetten als zogenaamde anthologieserie, zoals bijvoorbeeld American Horror Story, True Detective en Fargo. Elk seizoen bevat een zelfstandig verhaal, waar in sommige gevallen bepaalde personages in verschillende verhalen (seizoenen) terugkeren.

Verhaal familie Crian verteld?

Carla Gugino, die Olivia Crain speelt in The Haunting of Hill House, heeft aan The Hollywood Reporter laten weten dat showrunner Mike Flanagan geïnteresseerd is om de serie als een anthologie voort te zetten. “Sommige acteurs zouden terug kunnen keren, met wisselende personages. Ik denk dat het volledige verhaal van de familie Crain is verteld. Maar als ik word gevraagd om terug te keren voor een nieuw seizoen, dan zou ik dat fantastisch vinden.”

Flanagan vol met ideeën

Michiel Huisman laat aan Joe eveneens weten dat er gesproken wordt over een tweede seizoen. “Dat doen we eigenlijk al toen we de serie aan het produceren waren. We spraken erover hoe een tweede seizoen eruit kon zien. Vooral doordat Mike Flanagan constant vol zit met ideeën en verhalen. Ik denk wel eens dat hij nooit slaapt. Er zijn mogelijkheden om een vervolg te maken in de wereld van Hill House.”