Laatste Nieuws

Tweede seizoen Mindhunter officieel bevestigd

Mindhunter Netflix

Mindhunter zal in 2018 terugkeren voor een tweede seizoen. De FBI-serie werd dit najaar gelanceerd en bleek een doorslaand succes. Als het aan maker David Fincher ligt zullen er vijf seizoenen worden gemaakt, Netflix heeft in ieder geval een tweede campagne besteld.

In het hoofd van seriemoordenaars

In Mindhunter volgen we FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench. In 1977 willen zij erachter komen wat er omgaat in het hoofd van seriemoordenaars. Dit begint met gesprekken met Ed Kemper en vervolgens zullen ze ook Richard Speck en Jerry Brudos bezoeken in de gevangenis. Collega’s zien de acties van Holden en Bill niet bepaald zitten, maar vanuit diverse instanties krijgen ze wel bijval. Niet op de minste plaats omdat psychologe Anna Torv zich ermee gaat bemoeien. De gesprekken zorgen uiteindelijk voor eerste successen, maar het levert ook steeds meer problemen op.

Tweede seizoen in Atlanta

Eerder liet Fincher al weten dat een mogelijk tweede seizoen zou draaien om de Atlanta Child Murders. Wayne Williams zat achter deze moorden en rondom hem zal dan ook het seizoen worden bebouwd. “We kijken naar de kindermoorden van Atlanta, dus we hebben veel meer Afrikaans-Amerikaanse muziek in het tweede seizoen van MINDHUNTER. De muziek zal veranderen, omdat het bedoeld is om het verhaal te ondersteunen.”