Laatste Nieuws

Truecrime docuserie The Ripper over Peter Sutcliffe naar Netflix

The Ripper is in aantocht op Netflix. Zes dagen na het overlijden van Peter Sutcliffe, ook wel bekend als The Yorkshire Ripper, is de releasedatum van de truecrime docuserie bekendgemaakt. Vanaf 16 december kunnen we op Netflix aan de slag met een documentaire over de jacht op Sutcliffe.

Tientallen slachtoffers

Peter Sutcliffe wist in de periode tussen 1975 en 1980 uit te groeien tot The Yorkshire Ripper. Hij maakte in die periode in totaal 22 slachtoffers waarvan er dertien kwamen te overlijden. Alhoewel hij zich in eerste instantie vooral richtte op prostituees, werd de paniek echt groot toen hij ook andere slachtoffers begon te maken.

Lange tijd kreeg de Britse politie geen grip op de dader en dat leidde tot heel wat kritiek. In de truecrime docuserie worden we dan ook meegenomen in onder meer het onderzoek. Betrokkenen vertellen hun kant van het verhaal en we komen erachter hoe het kan gebeuren dat The Ripper zolang niet gepakt werd.

Overleden

Sutcliffe overleed op 13 november op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. Zes dagen later is duidelijk geworden dat de truecrime docuserie die Netflix al klaar had liggen over The Yorkshire Ripper op 16 december wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Bekijk de trailer van The Ripper

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?