Laatste Nieuws

True crime docuserie The Confession Killer onderweg naar Netflix

Netflix heeft een nieuwe true crime documentaireserie aangekondigd. Het gaat om The Confession Killer, een serie waarin het draait om Henry Lee Lucas. De spraakmakende documentaire laat het verhaal van misschien wel de grootste seriemoordenaar uit de Verenigde Staten zien. Maar kloppen zijn verhalen wel?

Henry Lee Lucas

Henry Lee Lucas kwam aan het begin van de jaren’80 veelvuldig in het nieuws vanwege de moord op zijn moeder. Naast dat hij zijn moeder zou hebben doodgeslagen, gaf hij echter ook een bekentenis af voor honderden andere moorden. Het zorgde ervoor dat families zaken konden afsluiten, maar inmiddels is het de vraag in hoeverre Lucas eerlijk is geweest.

Hyaten in verklaringen

Er was tenslotte geen enkel bewijs dat Lucas kon linken aan de zaken, maar toch kende hij de meest kleine details van de moorden. Ook lukte het hem moeiteloos om de slachtoffers na te tekenen. Toch zijn er twijfels over zijn verklaringen, want na onderzoek zijn er hyaten in zijn verklaringen ontdekt. Die verschillen van fouten in de tijdlijn tot aan dna-testen die zijn betrokkenheid onmogelijk maken. De true crime documentaireserie The Confession Killer over Henry Lee Lucas is vanaf 6 december te bekijken op Netflix. Hieronder bekijk je alvast de trailer.

Bekijk de trailer van The Confession Killer