Trailers

Trailer van veelbesproken Okja uitgebracht

Okja verschijnt op 28 juni op Netflix en de streamingdienst heeft de trailer gelanceerd. Dit viel samen met de vertoning van de film tijdens het Cannes Filmfestival, waardoor de film al veelbesproken was.

Okja wordt ontvoerd

Okja is een film van Bong Joon Ho. Ho wordt gezien als een visionaire filmmaker. Hij was onder andere het brein achter Snowpiercer en The Host en ook met Okja lijkt Bong Joon Ho hoge ogen te gaan gooien. De eerste beelden zijn indrukwekkend. Okja is een gigantisch beest, maar heeft totaal geen kwaad in de zin. Tien jaar lang is Okja verzorgd door Mija, een jong meisje. Samen groeien ze op in de heuvels van Zuid Korea. Het leven van zowel Mija als Okja komt volledig op zijn kop te staan als het beest wordt ontvoerd.

De afgelopen week was er veel rumoer om de film. Niet zo zeer vanwege de inhoud, maar wel dat de film werd gedraaid tijdens het Cannes Filmfestival. Om in aanmerking te komen voor een Gouden Palm moet een film volgens de Franse regels in de bioscoop te zien zijn geweest. Daarom wilde de organisatie de film niet tonen, omdat hierdoor Okja wel in aanmerking kwam voor de Gouden Palm. De regels van het filmfestival zullen hierom per volgend jaar worden aangepast.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?