Kijktips

Top-5 van April 2017 op Netflix

Pitch Perfect Netflix

Iedere dag verschijnen er nieuwe films, series en documentaires op Netflix. Soms zoveel dat je misschien tussen de bomen het bos niet meer ziet. Door de maand heen tippen we je al via One To Watch, met deze maand Pinocchio, Better Call Saul, Sand Castle en Dear White People. Aan het einde van iedere maand maken we een top-5 van titels die in de afgelopen maand zijn verschijnen. Vijf tips die we je absoluut aanraden om te kijken! Met nu de top-5 van april 2017:

Code 37

Van eigen bodem is deze maand de volledige reeks van Code 37 toegevoegd. Drie seizoenen lang hield Hannah Maes (gespeeld door Veerle Baetens – ook te zien in The Team op Netflix) ons in haar greep. In Code 37 is ze één van de leden van het politiekorps dat gespecialiseerd is in zedendelicten. Ook heeft ze een eigen verleden, waardoor Hannah in dit korps terecht is gekomen. Als rode draad door de serie zien we haar persoonlijke verhaal waarin ze onderzoek doet naar een overval en de verkrachting van haar moeder die daarop volgde.

Apollo 13

Reizen naar de maan, het is iets mysterieus. Ruimtevaarders hebben een heroïsche status en mensen met te veel geld willen maar wat graag een ruimtereis maken. Maar het gaat lang niet altijd goed, zo hebben we helaas vaak genoeg gezien. Eén van die reizen is verfilmd in Apollo 13. De astronauten Lovell, Haise en Swigert ondervinden dat er in 1970, na de landing op de maan, nog maar weinig interesse is in de missies. Dit verandert als er een aantal dingen verkeerd gaan in de Apollo, en een terugkeer naar de aarde onwaarschijnlijk wordt.

Pitch Perfect 1 én 2

Eind van dit kalenderjaar wordt Pitch Perfect 3 in de cinema verwacht en om ons alvast op te warmen – en vooral bij te lachen – kunnen we de eerste twee films sinds deze maand kijken op Netflix. De zanggroepen Barden Bellas en Barden University Treblemakers zijn in een stevig gevecht gewikkeld tijdens het International Championship of Collegiate A Capella. De Barden Bellas hebben alleen ook wat onderlinge problemen en het wordt helemaal moeilijk als Beca van de Bellas en Jesse van de Treblemakers wat voor elkaar beginnen te voelen. Maar dat is nou juist iets dat volgens ‘de regels’ niet mag.

Mad Men seizoen 7

Het 92 afleveringen tellende drama is afgerond. Het zevende en laatste seizoen van Mad Men is namelijk nu ook op Netflix verschenen. Deze serie van AMC speelt zich af van 1960 tot 1969 in New York, waar reclamemannen – Mad Man – de dienst uitmaken. De wereld is keihard en zeer rechtlijnig. Blanke mannen zijn de baas en de gehele serie draait dan ook om de wijze waarop ze omgaan met vrouwen, minderheden en kinderen. De maatschappelijke veranderingen worden geschetst, alleen daar hebben de hoofdrolspelers het allerminst makkelijk mee. De hoofdrol is weggelegd voor Don Draper, creatief directeur van reclamebureau Sterling Cooper. Zijn leven wordt gevolgd, net zoals zijn collega’s waaronder Peggy Olsen die carrière wil maken in de reclamewereld.

The Americans seizoen 4

Twee op het oog volledige doorsnee Amerikanen met een leuk gezin in een rustige wijk blijken Russische spionnen te zijn. Jarenlang deden Philip en Elizabeth Jennings precies wat gevraagd werd. In de jaren zestig kwamen ze naar de Verenigde Staten en in de jaren tachtig zijn ze volledig vergroeid met het land. Toch zijn er haarscheurtjes. Hun onvoorwaardelijke liefde voor Rusland is tanende, terwijl hun gespeelde huwelijk achter gesloten deur toch erg broos wordt. Hun buurman wordt ook nog eens een FBI-agent die jacht maakt op KGB-agenten. Het echte probleem is echter hun kinderen. Zij groeien op en moeten kennis krijgen van Rusland. The Americans draait dan ook voor een groot deel om het gezin, maar is ondertussen ontzettend spannend door opdrachten die Philip en Elizabeth moeten uitvoeren. En ook om hunzelf te beschermen.

Bekijk ook:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?