Laatste Nieuws

The Last Kingdom seizoen 3 na jaar wachten naar Netflix

Het derde seizoen van The Last Kingdom zal in januari op Netflix verschijnen. De reeks verscheen al in november 2018 en was vanaf het derde seizoen een Netflix Original. Door de deal met de BBC moest er voor onder meer de Benelux toch lang worden gewacht.

Van de BBC naar Netflix

The Last Kingdom begon in 2015 als een BBC-serie. Netflix werd vanaf het tweede seizoen betrokken bij de reeks en het werd een co-productie. De BBC besloot er na twee seizoenen een punt achter te zetten en Netflix nam de rechten over om er een volledige Original van te maken. Toch hield de BBC wel de rechten om de reeks als eerste uit te zenden in een aantal landen. Uiteraard ging dit om Groot-Brittannië, maar ook voor onder meer de Benelux waar het te zien was op BBC First.

The Saxon Stories

Nu is het dus eindelijk zover dat het derde seizoen van The Last Kingdom ook te zien zal zijn op Netflix in België. Alle afleveringen worden op 9 januari toegevoegd aan het aanbod. Het goede nieuws daarnaast is dat er ook al een vierde seizoen is besteld. The Last Kingdom is een Britse historische televisieserie, gebaseerd op de boekenreeks The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Deense Vikingen teisteren Engeland. Berovingen en plunderingen zijn aan de orde van de dag. Je kijkt mee met Uhtred of Bebbanburg.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?