Laatste Nieuws

The Last Kingdom na vijf seizoenen klaar op Netflix

Het einde van The Last Kingdom is nu dan echt in zicht. De serie begon in eerste instantie bij de BBC en werd vervolgens overgenomen door Netflix. Inmiddels is duidelijk dat de opnames van seizoen 5 de laatste opnames zullen zijn. Na vijf seizoenen is het gedaan voor de verfilming van de boeken van Bernard Cornwell.

Samenwerking

The Last Kingdom ging zes jaar geleden van start bij de BBC. Het duurde niet lang totdat Netflix de internationale rechten van de serie aankocht en steeds meer bij het project werd betrokken. Toen BBC na twee seizoenen de stekker uit de serie wilde trekken, greep Netflix dan ook meteen in om de serie over te nemen.

Door de streamingdienst kon de serie rekenen op drie extra seizoenen, maar na vijf seizoenen is het definitief klaar voor de reeks. Dat betekent dat we ons nog één keer op mogen maken voor tien nieuwe afleveringen die momenteel worden opgenomen in Hongarije.

Dertien delen

De boekenreeks waarop The Last Kingdom is gebaseerd, bestond uit in totaal dertien boeken. Door de serie nu na vijf seizoenen te stoppen, zullen het elfde, twaalfde en dertiende deel niet worden verfilmd. Ondertussen lijken we in België wel nog aardige tijd te moeten wachten tot seizoen 5 wordt uitgebracht. De reeks wordt in de Benelux tenslotte eerst uitgezonden op BBC First alvorens het naar Netflix komt.

Wil jij als eerste weten wanneer het vijfde seizoen van The Last Kingdom op Netflix België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?