Laatste Nieuws

The Kominsky Method grootste kanshebber voor Netflix bij Golden Globes

The Kominsky Method

Traditiegetrouw worden aan het eind van het jaar de nominaties voor de Golden Globes bekendgemaakt. Voor Netflix is het vooral The Kominsky Method dat mag rekenen op een prestigieuze prijs. Die serie sleepte drie nominaties in de wacht.

De Golden Globes

De Golden Globes worden ieder jaar uitgereikt. Het is een onderscheiding die wordt toegekend door de leden van de Hollywood Foreign Press Association. Aan het eind van het jaar worden de beste films en series genomineerd om er vervolgens op 7 januari achter te komen wie er met een felbegeerd beeldje vandoor gaat. Netflix maakt dit jaar kans op een paar beeldjes in verschillende categorieën.

Netflix’ eigen series

Netflix heeft het afgelopen jaar weer niet stil gezeten en dat heeft aardig wat nieuwe films en series opgeleverd. De grootste kansmaker dit jaar op een beeldje is het gloednieuwe The Kominsky Method. De recent verschenen komedieserie is genomineerd in de categorie beste komedieserie, net als The Good Place, Barry, Kidding en The Marvelous Mrs. Maisel. Daarnaast maken ook twee acteurs uit The Kominsky Method kans op een gouden beeldje. Michael Douglas is genomineerd als beste acteur in een komedieserie en zijn college Alan Arkin als beste supporting rol in een film of serie.

De andere nominaties voor Netflix’ eigen series zijn voor twee actrices en één acteur. Regina King is voor haar rol als Latrice Butler in Seven Seconds genomineerd in de categorie beste actrice in een limited serie. Alison Brie, ook wel bekend als Ruth “Zoya the Destroya” Wilder uit GLOW, kan rekenen op de nominatie voor beste actrice in een komedieserie. In de categorie beste acteur in een dramaserie vinden we Jason Bateman uit Ozark terug.

‘Netflix Originals’

Naast Netflix’ eigen series, kunnen we in België ook kijken naar de nodige Netflix Originals waarover de streamingdienst vaak de wereldwijde streamingrechten heeft verkregen. Een voorbeeld daarvan is Bodyguard, dat oorspronkelijk afkomstig is van BBC en is genomineerde voor beste dramaserie. Hoofdrolspeler Richard Madden maakt daarnaast ook kans op de prijs voor beste acteur in een dramaserie.

Daarnaast mag The Good Place-hoofdrolspeelster Kristen Bell hopen op de prijs voor beste actrice in een komedieserie. Tot slot zijn The Alienist en American Crime Story seizoen 2: The Assassination of Gianni Versace genomineerd voor een Golden Globe als beste limited serie.