Laatste Nieuws

The End of the F***ing World krijgt geen derde seizoen

Met de release van het tweede seizoen van The End of the F***ing World en de wijze waarop het seizoen is afgerond lijkt een derde seizoen niet in de lijn der verwachting. Dat is helemaal definitief gemaakt door de uitspraken van maker Charlie Covell.

Let op: Dit artikel bevat spoilers

Schietpartij op het strand

Begin 2018 was The End of the F***ing World één van de grote verrassingen. James en Alyssa waren twee tieners die niet goed wisten wat ze met hun leven moesten. De één wilde vluchten en de andere wilde eigenlijk iemand vermoorden. Het leverde een bizarre reis op, waarbij ze uiteindelijk op het strand zouden eindigen. Opgejaagd door de politie rende James de zee in en werd hij beschoten. Toen ging het beeld op zwart.

Bonnie wil wraak nemen

De flinke cliffhanger schreeuwde om een tweede seizoen en deze kwam er dan ook. Daarin komt een nieuw personages op het toneel: Bonnie. Als tiener was zij juist smoorverliefd op professor Clive, die James en Alyssa hebben vermoord nadat hij Alyssa aanviel. Ze wil wraak nemen, waar het gehele seizoen om draait. Uiteindelijk is aan het einde van de rit de cirkel voor alle personages rond. Bonnie weet de waarheid, waar James en Alyssa eindelijk hun gevoelens naar elkaar uitspreken.

Het verhaal is nu verteld

Er zijn geen loss eindjes meer en zo ziet maker Charlie Covell het ook. Ze deed haar verhaal bij Radio Times. “Voor mij is de serie klaar. Het verhaal nu verder uitknijpen zou fout zijn. Een tweede seizoen was absoluut nodig, maar nu is de serie waar het moet zijn. Mensen vinden dit misschien niet leuk als ik het zeg, maar ik wil geen fan fiction maken. Ik denk vanuit de personages en het verhaal. En dat verhaal is nu verteld.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?