Laatste Nieuws

The CW werkt aan stand-alone serie over Batwoman

Batwoman Netflix

De kogel is door de kerk: The CW heeft een pilot-aflevering besteld voor een stand-alone serie over Batwoman. Afgelopen jaar maakten we tijdens de jaarlijkse crossover van de Arrowverse in Elseworld al kennis met Batwoman gespeeld door Ruby Rose en nu blijkt dat we nog veel meer van haar kunnen verwachten.

Batwoman

The CW heeft bekendgemaakt dat het aan de slag gaat met een Batwoman stand-alone serie. De eerste aflevering van de nieuwe reeks is al besteld en wordt geregisseerd door niemand minder dan David Nutter, die eerder al werkte aan Game of Thrones. Ook was hij de man achter de succesvolle pilots van onder meer The Flash en Arrow. Het verhaal voor de Batwoman-serie is geschreven door Caroline Dries, die ook als showrunner aan de slag gaat. Greg Berlanti is uitvoerend producent. Na de pilot-aflevering moet blijken of er meer afleveringen besteld worden.

Het nieuws dat Batwoman, gespeeld door Orange is the New Black-actrice Ruby Rose, haar eigen serie krijgt, komt een aantal weken nadat we het personage leerden kennen in Elseworld. Na die crossover kwamen er al veel lovende reacties binnen, mede doordat het hoofdrolpersonage openlijk lesbisch is. In Batwoman staat het verhaal van Kate Kane centraal. De eerste officiële omschrijving van The CW klinkt als volgt: “Gewapend met een passie voor gerechtigheid heeft ze het doel om dat als Batwoman ook in de straten van Gotham voor elkaar te krijgen. Een held is ze echter nog niet. In de stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate eerst haar eigen demonen zien te overwinnen.”

Komt Batwoman ook op Netflix?

Door een samenwerking van The CW met Netflix kunnen we in België ook aan de slag met nieuwe series uit de DC-reeks. Zo verschenen eerder al Arrow, Black Lightning, Legends of Tomorrow, The Flash en Supergirl op Netflix. In sommige gevallen moesten we in verband met rechten wel wat langer wachten voordat we de nieuwe seizoenen konden bekijken. Het is echter niet ondenkbaar dat wanneer Batwoman definitief een eigen serie krijgt bij The CW, dat de afleveringen ook razendsnel in België te bekijken zijn. De nieuwe DC-serie Black Lightning liep vorig jaar tenslotte ook direct mee met de uitzendingen in de Verenigde Staten.

Wil jij als eerste weten wanneer Batwoman op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.