Laatste Nieuws

The Crown wint Golden Globe voor beste dramaserie

The Crown is één van de grote winnaars geworden van de Golden Globes 2017. De dramaserie van Netflix beleefde afgelopen najaar haar debuut en heeft een grote indruk achtergelaten. Zo groot zelfs dat The Crown werd gekozen tot de beste dramaserie en ook voor hoofdrolspeelster Claire Foy was het raak.

Machtsovername

De nominaties voor de 74ste editie van de Golden Globes maakten al duidelijk dat er een machtsovername is bij Netflix. House of Cards en Orange is the New Black kregen geen nominaties, waar Kevin Spacey een jaar geleden nog gekozen werd tot de beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie. The Crown moet de komende vijf tot zeven jaar de nieuwe steunpilaar worden van de streamingdienst en dat is nu gelijk gebleken. Het eerste seizoen is zeer goed ontvangen en nu dus ook beloond met twee gouden beeldjes.

Goud voor Claire Foy

Het verhaal over Queen Elizabeth II is gekozen tot de beste dramaserie van 2016. Daarmee werden Game of Thrones, This is Us, Stranger Things en Westworld verslagen. Claire Foy vertolkt Elizabeth en zij werd gekozen tot de beste actrice in een dramaserie. De hattrick had mogelijk geweest, want John Lithgow werd ook genomineerd in de categorie beste mannelijke bijrol. Hij moest zich alleen gewonnen laten aan Hugh Laurie. Stranger Things en Better Call Saul werden genomineerd, maar moesten het doen zonder prijzen. Net zoals Divines, de Franse film wist niet te winnen in de categorie beste niet-Engelstalige film.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?