Laatste Nieuws

The Crown seizoen 2: Maak kennis met de rebelse zus Prinses Margaret

The Crown seizoen 2 Margeret Netflix

Het tweede seizoen van The Crown verschijnt op 8 december. Daarin volgen we uiteraard weer het leven van Queen Elizabeth II, die dit seizoen voor het laatst gespeeld zal worden door Claire Foy. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor Prinses Margaret, een rebel.

Margaret ontmoet haar toekomstig echtgenoot

Margaret stond altijd in de schaduw van Elizabeth, maar wist op haar eigen manier onder het Koninklijk juk uit te komen. Margaret wordt vertolkt door Vanessa Kirby en is in het tweede seizoen nadrukkelijk van de partij. Zij probeert haar eigen weg te vinden en zal haar toekomstig echtgenoot Anthony Armstrong Jones (Matthew Goode) ontmoeten. Beide acteurs hebben in deze featurette hun licht laten schijnen over de rol.

Seizoen 2 van The Crown

The Crown vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeringsperiode op het moment waarop de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld is, weer uiteen dreigt te vallen. Het tweede seizoen toont het einde van een periode waarin het volk respect en ontzag had voor de monarchie en leidt de revolutionaire jaren ‘60 in. Beginnend met de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte en eindigend met de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.

Het tweede seizoen van The Crown verschijnt op vrijdag 8 december. Inmiddels is ook bekend dat er minimaal nog twee seizoenen zullen komen. Aangezien we het leven van Queen Elizabeth II doornemen, moest er ook naar een oudere actrice worden gezocht. Inmiddels is deze gevonden in Olivia Colman, zij zal de rol vertolken in het derde en het vierde seizoen. Eerst warmen we ons op voor het tweede seizoen, waarvan dit de trailer is.