Laatste Nieuws Trailers

The Crown: Nieuwe steunpilaar van Netflix?

The Crown

The Crown is misschien wel de meest naar uitgekeken serie van de laatste jaren. Het Engelse drama moet één van de nieuwe steunpilaren worden van Netflix in navolging van House of Cards en Orange is The New Black. In totaal moeten er zes seizoenen van The Crown komen met zestig afleveringen. Het eerste seizoen van het Britse kostuumdrama bevat tien episodes en is nu verschenen op Netflix.

Queen Elizabeth II vs Sir Winston Churchill

The Crown belicht de periode vlak na de tweede wereldoorlog waarin de pasgetrouwde 25-jarige Queen Elizabeth II aan de vooravond staat ‘s werelds meeste bekendste monarchie te moeten besturen. Deze heftige situatie wordt gecompliceerd door het verbond dat ze moet sluiten met minister-president Sir Winston Churchill. Het eerste seizoen speelt zich af tussen 1947 en 1956.

Het Britse rijk is in verval, in de politieke wereld heerst chaos en een jonge vrouw neemt plaats op de troon: een nieuw tijdperk breekt aan. Peter Morgan’s meesterlijke scenario onthult The Queen’s persoonlijke reis en haar gedurfde openhartigheid die schuilgaat achter de publieke façade. Morgan schreef eerder al de scenario’s voor de bekroonde films The Queen en Frost/Nixon. The Crown moet zijn absolute meesterwerk worden.

Topcast me Foy, Smith en Lithgow

Claire Foy speelt de hoofdrol van Koningin Elizabeth II, naast Matt Smith als Prins Philip en John Lithgow als Winston Churchill. Verder zijn Victoria Hamilton (Queen Mother), Jared Harris (King George V), Vanessa Kirby (Prinses Margaret) en Dame Eileen Atkins (Koningin Mary) onderdeel van de indrukwekkende cast.

110 miljoen euro en vrijheid van Netflix

The Crown lijkt ideaal voor de BBC, maar de makers kozen ervoor om met Netflix in zee te gaan. Daar waren twee duidelijke redenen voor. De BBC kon het budget van 110 miljoen euro niet op tafel legen en wilde daarnaast flink wat invloed uitoefenen. Voor de makers was de vrijheid van Netflix dan ook een zegen, bij de streamingdienst mochten ze aan de hand van het ingeleverde script volledig aan de slag.

Zes seizoenen in de maak

In het eerste seizoen van The Crown wordt dus tien jaar van de regeerperiode van Queen Elizabeth II doorlopen. Daar blijft het absoluut niet bij, legt Morgan uit. “Zij is een vrouw met een enorm interessant leven. Op een gegeven moment zullen we op zoek moeten gaan naar een oudere actrice voor de rol. En ik sluit zeker niet uit dat we dan Helen weer zullen benaderen.” Hierbij verwijst Morgan naar de inmiddels zeventigjarige Helen Mirren, die de vorstin in The Queen en het toneelstuk The Audience vertolkte. Of het zover zal komen is nog de vraag. De intentie is om zes seizoenen te maken, Netflix heeft voorlopig twee seizoenen besteld.

De afgelopen periode zijn er veel trailers en featurettes verschenen. We hebben ze hieronder verzameld.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?