Laatste Nieuws

The Crown krijgt toch zesde seizoen

Lange tijd zag het ernaar uit dat het na vijf seizoenen klaar zou zijn voor The Crown. Na goed overleg werd intern besloten dat seizoen 5 het slot moest worden, maar daar is maker Peter Morgan nu op teruggekomen. The Crown krijgt nog een zesde seizoen en dan is het officieel klaar voor de reeks.

Complex

Vanaf het begin was het verhaal van The Crown bedacht voor zes seizoenen. Daar kwam maker Morgan in januari echter op terug toen duidelijk werd dat seizoen 5 het slotseizoen van de reeks zou worden. Nu heeft hij laten weten dat er toch nog een seizoen 6 zal volgen om de serie waardig af te kunnen sluiten. “Toen we de verhaallijnen voor seizoen 5 bespraken, werd al snel duidelijk dat we terug moesten gaan naar het originele plan van zes seizoenen.”

Zelfde periode

Het verhaal was te complex voor één seizoen. “Om duidelijk te zijn, het zesde seizoen zal ons niet dichter naar het heden brengen. Het geeft ons alleen de mogelijkheid om de periode in meer detail te belichten.” Achter de schermen wordt inmiddels hard doorgewerkt aan het vijfde seizoen. Zo werd recent bekend dat Lesley Manville in de rol van Prinses Margaret kruipt. Een releasedatum voor seizoen 5 is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?