Laatste Nieuws

Schrijver The Killing ziet eerste boek verfilmd worden tot Netflix-serie

Netflix is erin geslaagd om de rechten aan te kopen van The Chestnut Man. Het is het eerste boek van Søren Sveistrup nadat hij eerder succesvol was als schrijver van scripts voor series. Zo was Sveistrup eerder al verantwoordelijk voor het verhaal van de hitserie The Killing.

The Chestnut Man

Met The Chestnut Man heeft Sveistrup voor het eerst een eigen boek uitgebracht. In België is het boek ook wel bekend onder de naam Oktober. In het boek worden we meegenomen naar een reeks moorden waarbij één ding steeds hetzelfde is. Op plaats delict ligt telkens een kastanjepoppetje. Het bijzondere koppel Naia Thulin en Mark Hess onderzoeken de zaak.

Ze hopen de zaak allebei zo snel mogelijk af te ronden. Want terwijl de één naar de nieuwe digitale afdeling wil, wil Hess zo snel mogelijk weg nu hij door Europol terug is gestuurd naar Denemarken. Het startpunt van het verhaal is wanneer de politie het lijk van een vrouw vindt dat bruut is vermoord en van wie één hand mist.

The Chestnut Man op Netflix

Netflix heeft de rechten van het verhaal van The Chestnut Man aangekocht. Het wordt de twee Deense Netflix Original van de streamingdienst nadat eerder The Rain verscheen. Het seizoen gaat bestaan uit zes afleveringen van ieder vijftig minuten. De productie start in 2020. Wanneer de afleveringen naar Netflix komen is nog onduidelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?