Laatste Nieuws

The Alienist krijgt tweede verhaal: The Angel of Darkness

The Alienist krijgt een nieuw verhaal. De serie van TNT met Vlaamse inbreng via Jakob Verbruggen is bij ons te zien via Netflix. De streamingdienst had de wereldwijde streamingrechten van het eerste verhaal. Met dezelfde hoofdrolspeler komt opnieuw een los verhaal: The Angel of Darkness.

Limited Series

Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning speelden de hoofdrollen in The Alienist en zijn nu vastgelegd voor het tweede verhaal. TNT laat weten dat het opnieuw zal gaan om een zogenaamde limited series. Dit is te vergelijken met American Horror Story en Fargo, losse verhalen met soms terugkerende personages. The Alienist werd erg goed ontvangen, ontving nominaties voor de Emmy Awards en is in de Verenigde Staten de nummer één qua kijkcijfers als het gaat om nieuwe series bekeken door mensen in de leeftijdscategorie 18-49.

The Angel of Darkness: Een jaar na The Alienist

In The Alienst draait het om Laszlo Kreizler in New York aan het einde van de negentiende eeuw. Kreizler is een zogenaamde alienist, een voorloper van een psycholoog. Hij komt daarbij op het spoor van een seriemoordenaar. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Caleb Carr. The Angel of Darkness is eveneens een boek van Carr en speelt zich een jaar na The Alienist af. In het boek uit 1997 verdwijnt de dochter van een Spaanse diplomaat.

Rentree Verbruggen nog niet bekend

Een leuk Vlaams tintje aan The Alienst was dat Jakob Verbruggen de regie in handen had in de eerste drie afleveringen. Het is nog niet duidelijk of hij in deze rol zal terugkeren voor het volgende verhaal. Caleb Carr heeft ook nog een derde boek geschreven, Surrender, en er liggen nog twee verhalen op de plank.