Laatste Nieuws

The 100 prequel: Alles wat we nu al weten

Door een samenwerking met The CW kunnen we op Netflix wekelijks aan de slag met nieuwe afleveringen van The 100. Op Netflix is tijdens het slotseizoen van The 100 ook de pilot-aflevering van de nieuwe prequel-serie verschenen. In Anaconda wordt al een hoop duidelijk over wat men van plan is met de reeks. Showrunner Jason Rothenberg heeft inmiddels meer gedeeld omtrent zijn plannen voor de prequel. Daarnaast hoopt hij vooral dat er een complete serie besteld wordt van de prequel. Daar is op dit moment nog niet over besloten.

Pilot-aflevering

Om fans alvast warm te krijgen voor een prequel-serie, beschikt het slotseizoen van The 100 over een pilot-aflevering genaamd Anaconda. Die episode verschijnt op dinsdag online en lijkt de aftrap te worden voor een prequel onder de mogelijk titel The 100: Second Dawn. In Anaconda wordt we meegenomen naar 2052, nog voor de eerste nucleaire apocalypse. De aflevering beantwoordt een aantal vragen waar fans al jarenlang mee rondlopen.

The 100 Prequel

Showrunner Jason Rothenberg heeft al heel wat plannen klaar liggen voor de prequel-serie, zo valt te lezen bij EW. “We hebben veel plannen om de serie anders te maken dan het origineel. Het gaat overduidelijk gevuld worden met een hoop Easter Eggs en het gaat vragen van fans over de originele reeks beantwoorden. We gaan naar de oorsprong van de Commanders en de Flamekeeper”, gaf de maker te kennen.

“We weten dat we het gaan hebben over de oorsprong van de Grounders. In de veronderstelling dat we verder mogen gaan, zouden we graag het verhaal van de afsplitsing in verschillende clans willen vertellen. We zouden het groeiende belang van de Vlam in beeld willen brengen. We zouden bijvoorbeeld de manier waarop de Vlam honderd jaar later werkt in de originele serie kunnen belichten”, ging Rothenberg dieper in op zijn plannen.

Terug de ruimte in

“En ik heb een geheim plan om ons weer de ruimte in te krijgen, zodat we weten wat daar gebeurde tijdens het verhaal op de grond. We weten dat Becca op Unity Day naar beneden kwam toen de Ark samen werd gebracht, dus ik denk dat we boven de Ark hebben met de eerste generatie. Ik denk dat dat een manier is waarin we Easter Eggs achter kunnen laten voor de fans van de originele show. Omdat Clarke’s over-over-overgrootmoeder daar zit en Bellamy’s en Octavia’s overgrootvader. We ontmoeten personages met dezelfde achternamen die de voorouders zijn van de helden in de originele show.”

Onzeker

Of de prequel er ook echt gaat komen, is nog de vraag. Rothenberg roept fans dan ook op om zoveel mogelijk geluid te maken richting The CW, Netflix en andere potentiële partijen. Het ligt namelijk nog niet vast dat de prequel net als de originele reeks naar The CW komt. “Ik krijg berichten van mensen die zeggen dat ik te veel verklap op dit moment, maar ik maak me daar geen zorgen om. Op dit moment is er namelijk geen show. We moeten mensen enthousiast krijgen om deze serie besteld te krijgen”, aldus de showrunner.

Zelfs nu The 100 officieel ten einde is gekomen en alle afleveringen van seizoen 7 zijn uitgezonden, is de prequel nog niet zeker. “De gesprekken vinden nu op zo’n hoog niveau plaats, ik ben er niet bij. Ik hoop een dezer dagen een telefoontje te krijgen en er goed nieuws over te horen. Ik zou het heerlijk vinden om die avonturen voort te zetten. Ik hou van die acteurs en ik hou enorm van de wereld in de serie”, aldus Rothenberg. Het blijft dan ook afwachten of de reeks er gaat komen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?