Laatste Nieuws

Supergirl komt na zes seizoenen ten einde

Het is na zes seizoenen over en uit voor Supergirl. Daarmee is het de tweede serie uit de Arrowverse waar een einde aan komt. Eerder dit jaar was het tenslotte klaar voor Arrow.

Slotseizoen

Na zes seizoenen is besloten om de stekker uit Supergirl te trekken. De serie komt nog één keer terug voor gloednieuwe afleveringen in het zesde seizoen, maar dan is het over en uit voor de reeks. Bij de productie van dat zesde seizoen liepen de makers tegen best wat problemen op. Hoofdrolspeelster Melissa Benoist is namelijk zwanger, zo maakte ze in maart bekend. Daarom is gekozen om de opnames volgende week van start te laten gaan zonder haar. Later zullen de opnames plaatsvinden waar zij bij betrokken is.

Langer seizoen

Fans van Supergirl mogen zich nog wel één keer opmaken voor een extra lang seizoen. Seizoen zes bestaat namelijk uit liefst twintig nieuwe afleveringen. Daarmee is het één van de weinige The CW-series die niet is ingekort nadat het uitzendschema flink overhoop is gegooid door het coronavirus.

Melissa Benoist

Benoist gaf na het bekendmaken van het nieuws een reactie omtrent het stoppen. “Het is een eer geweest om zo’n iconisch personage te mogen spelen. Ik ben trots wat voor impact de serie heeft gehad op jonge meisjes over de gehele wereld. En dat is ook voor mijzelf het geval. Supergirl heeft mij geleerd krachten te tonen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik heb hoop gevonden in de meest donkere plekken en we zijn sterker als we ons verenigen. We gaan een fantastische reis besluiten en ik kan niet wachten om te laten zien wat we nog gaan brengen. Ik beloof jullie een prachtig slotseizoen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?