Laatste Nieuws

Dit weten we al over Stranger Things seizoen 3

Stranger Things seizoen 3 Netflix

We moeten nog een tijdje wachten op Stranger Things seizoen 3, maar om het wachten te verzachten weten we inmiddels wel waar het derde seizoen om draait. Shawn Levy, de producer en regisseur van de serie, is het gesprek aangegaan met Glamour en heeft daarin bekend gemaakt wat er centraal staat in het derde seizoen. En opmerkelijk genoeg is dat niet hetgeen we aan het eind van seizoen 2 zagen.

Upside Down

Het thema dat centraal staat in Stranger Things seizoen 3 is de zwarte wolk die vrijkwam toen Will Byers de regie over zijn eigen lichaam terug kreeg. Hij werd verlost van het wezen dat bezit over zijn lichaam had genomen, maar die ‘rookdeeltjes’ keren nu dus terug. Daarmee krijgt seizoen 3 een ander onderwerp dan aan het eind van seizoen 2 bleek. Toen konden kijkers zien dat niet alle monsters in de Upside Down verslagen waren en werd er al snel verwacht dat dat ook het onderwerp zou zijn voor een nieuw seizoen.

Levy gaf tevens aan dat Will voor seizoen 3 wat gespaard wordt. In de eerste twee seizoenen kwam hij er niet zo goed vanaf. “We geven hem een pauze. We gaan hem niet voor het derde seizoen op rij door een hel laten gaan. Hij zal wel wat problemen hebben, maar het wordt niet weer een dieptepunt voor hem.” Ook krijgt de vriendschap van Steve en Dustin een prominente rol in seizoen 3.

Stranger Things seizoen 3 release

De release van Stranger Things seizoen 3 laat wel nog even op zich wachten. De opnames voor het derde seizoen starten in april en als alles is opgenomen moet er nog gemonteerd worden. De makers houden dan ook rekening met een release in 2019. Het derde seizoen telt daarnaast evenveel aflevering als seizoen één: acht. Het tweede seizoen telde nog negen afleveringen.