Laatste Nieuws

Stranger Things 3 definitief naar zomer van 2019

Stranger Things seizoen 3 Netflix

Netflix heeft bevestigd dat het derde seizoen van Stranger Things op zich laat wachten tot de zomer van 2019. Eerder werd al bekend dat het vervolg pas volgend jaar zou komen, maar de hoop was begin 2019. Een teaser gaf vorige week al de indicatie van de zomer en daar is nu de bevestiging van gekomen.

Tijd nemen om het goed te doen

Tijdens de Television Critics Association 2019 bracht Cindy Holland, verantwoordelijk voor de Netflix Originals, dit nieuws naar buiten. “Stranger Things is handgemaakt. De Duffer-broers werken heel hard. Ze begrijpen dat er heel wat op het spel staat en willen met iets komen dat groter en beter is dan vorig jaar. Ze willen de tijd nemen om het echt goed te doen.” Het tweede seizoen speelde zich af rond Halloween en kwam ook tijdens Halloween 2017 uit.

Seizoen 3 speelt zich af in de zomer

Het derde seizoen speelt zich daadwerkelijk af in de zomer. “Dus dat is al een groot verschil met de eerdere reeksen”, zei producent Shawn Levy. “Verder speelde school een grote rol bij de eerste seizoenen, terwijl het daar nu juist niet om draait. Het gaat om zwembaden, kampvuren, optochten, Onafhankelijkheidsdag en vuurwerk. Er gebeuren allemaal leuke dingen voor de duisternis intreedt.”

Waar gaat Stranger Things 3 over?

De grote vraag is nog wel waar het verhaal in het derde seizoen van Stranger Things heen zal gaan. Lagen er na het eerste seizoen bewust nog veel puzzelstukjes op tafel, het tweede seizoen had een afgerond verhaal. Alles kwam samen op Snow Ball en de rust leek teruggekeerd in Hawkins. Of is dat maar schijn, want in het laatste shot zie je dat de Mind Flayer in de Upside Down boven de school hangt. Nu er ook echt relaties zijn ontstaan binnen groep is het de vraag hoe de vriendschap zich verder zal zetten. En hoe zal Steve in het verhaal passen, nu zijn relatie juist voorbij is. We zullen tot de zomer van 2019 moeten wachten tot antwoorden.

Wil jij als eerste de releasedatum van Stranger Things 3 weten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!