Laatste Nieuws

Star Trek: Discovery verwijderd; seizoen 4 komt niet op Netflix

Een grote teleurstelling voor alle fans van Star Trek: Discovery. Door een abrupte actie van ViacomCBS zal het vierde seizoen van de sci-fi serie niet naar Netflix komen. Sterker nog, sinds vrijdag zijn alle eerder verschenen seizoenen ook verwijderd.

ViacomCBS start eigen dienst

Netflix had een deal met CBS voor de internationale streamingrechten van Star Trek: Discovery. Tijdens de eerste drie seizoenen verscheen de aflevering telkens een dag na de uitzending in de Verenigde Staten al op Netflix. Zo ook in België. Deze week begon het vierde seizoen in Amerika, maar kijken we hier niet verder kijken. ViacomCBS besloot namelijk om de rechten terug te kopen. Zoals momenteel nagenoeg iedere grote partij komt ook ViacomCBS met een eigen streamingdienst: Paramount+. Deze moet in 2022 in Europa worden gelanceerd en door Star Trek: Discovery terug te kopen wordt hier alvast op voorgesorteerd.

Per direct verdwenen

Het gevolg is dus dat Netflix per direct alle seizoenen van Star Trek: Discovery uit het aanbod heeft moeten halen. Daarnaast zal het vierde seizoen dus niet verschijnen op de dienst. Hiervoor zullen de fans van Star Trek: Discovery moeten wachten tot Paramount+ naar Europa komt. Een exacte lanceringsdatum hiervoor is nog niet bekendgemaakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?