Laatste Nieuws

Squid Game seizoen 2 nog onzeker: “Vrij vermoeiend”

Het eerste seizoen van Squid Game is een groot succes geworden. De Netflix-serie uit Zuid-Korea is zelfs hard op weg om Bridgerton van de troon te stoten wat betreft meest succesvolle Netflix-serie. De Netflix Original staat dan ook al dagenlang op de eerste plek in de top tien meest populaire titels. Een tweede seizoen lijkt dan ook een zekerheid, maar de makers van Squid Game twijfelen nog.

Vervolg mogelijk

Het eerste seizoen van Squid Game nam ons mee naar een bijzonder spel. In Squid Game wordt een grote groep mensen gevolgd die hoge schulden hebben. Ze krijgen nu een kans om om daar vanaf te komen door mee te doen aan een levensgevaarlijk spel. Aan het einde van het eerste seizoen zijn de zes spellen gespeeld en is de winnaar bekend. Het grote verhaal is dan ook afgesloten, maar er is een lijntje uitgegooid naar een vervolg. Het ronselen van spelers is tenslotte nog niet gestopt en hoofdrolspeler Seong Gi-Hun wil wraak.

Geen zekerheid

Een vervolg lijkt daarmee buiten kijf te staan, maar dat is absoluut nog niet het geval. De kracht van de meeste Koreaanse series is namelijk ook dat de series na één seizoen worden afgerond. Ook showrunner Hwang Dong-huyk blijkt nog niet met een vervolg bezig te zijn. Hijg ging het gesprek aan met Variety en blijkt momenteel eerst nog te werken aan de film Killing Old Men Club. “Schrijven aan Squid Game was zwaarder dan normaal”, gaf hij eerlijk toe.

“Ik ben er zes maanden mee bezig geweest om het te schrijven en om de eerste twee afleveringen te herschrijven. Daarom zijn de plannen voor Squid Game seizoen 2 dan ook nog niet uitgewerkt. Het is al vrij vermoeiend om er over na te denken. Zodra de plannen worden voortgezet, dan zal ik er zeker niet meer in mijn eentje aan schrijven. Ik overweeg om een team van schrijvers samen te stellen en een aantal ervaren producers erbij te halen.”

Squid Game seizoen 2 op Netflix

Of er wel een tweede seizoen op Netflix verschijnt, is dan ook nog even de vraag. Dat de serie een succes is, dat blijkt wel. Ted Sarandos van Netflix liet recent tenslotte weten dat de serie druk op weg is om een van de grootste Netflix-hits ooit te worden. Mocht er een tweede seizoen komen van Squid Game dan wordt dat seizoen niet eerder dan ergens in 2022 verwacht.

Wil jij als eerste weten wanneer Squid Game seizoen 2 op Netflix in België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?