Laatste Nieuws

Squid Game krijgt bevrijdend bericht: “Universum pas net begonnen”

Een verrassing is het niet, maar het hoge woord is er nu wel uit. Squid Game krijgt een tweede seizoen. Daar lijkt het niet bij te blijven, want als het aan Netflix ligt zal er een geheel universum gebouwd worden rondom de megahit van 2021.

Squid Game universum pas net begonnen

Ted Sarandos, chief content van Netflix, liet weten dat er absoluut een tweede seizoen zal gaan komen van de Koreaanse serie. “Het Squid Game universum is pas net begonnen.” Hij nam de serie op in een rijtje met Bridgerton en Stranger Things waar veel meer omheen gebouwd zal worden dan alleen de serie zelf. Denk daarbij aan live experiences, spellen en merchandise.

Seizoen 3 ook al in de pijplijn

Maker Hwang Dong-hyuk liet eerder al optekenen dat hij volop bezig was met het schrijven van het tweede seizoen. Zo liet hij weten drie verhaallijnen uit te willen werken. Over The Front Man en zijn broer de politieman, de geheimzinnige rekruteerder in het mooie pak en uiteraard Gi-hun en zijn ‘wraak’. Squid Game heeft behalve met kijkcijfers ook historie geschreven bij in het Awards-seizoen. Alleen al als Koreaanse serie door veel nominaties te verdienen, de eerste prijzen zijn ook al binnen met drie Golden Globes. Waaronder die van beste dramaserie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?