Laatste Nieuws

Spin-offs van Riverdale en Jane the Virgin besteld

Riverdale seizoen 3

De verhalen van Riverdale en Jane the Virgin zijn nog lang niet klaar. The CW heeft bekendgemaakt dat beide series kunnen rekenen op een spin-off. In het geval van Riverdale is dat alweer de tweede spin-off. Eerder maakten we al kennis met Chilling Adventures of Sabrina.

Riverdale spin-off over Katy Keene

The CW heeft bekendgemaakt dat Riverdale opnieuw een spin-off krijgt. Na het eerdere succesvolle Sabrina is het nu de beurt aan Katy Keene. Het Amerikaanse netwerk heeft voor nu alvast een pilotaflevering besteld, maar alles wijst erop dat het daar niet bij blijft. Voor nu gaat de nieuwe spin-off door het leven als Katy Keene. Zij speelt dan ook de hoofdrol samen met drie andere personages uit de Archie Comics. De spin-off wordt omschreven als een musical drama-komedie waarin de vier vrienden in New York hun droom proberen waar te maken op Broadway.

Het verhaal van de spin-off is in handen van Roberto Aguirre-Sacasa, de showrunner van Riverdale. Michael Grassi helpt hem een handje als uitvoerend producent. Na de pilotaflevering wordt bepaald of er een volledig seizoen besteld wordt van Katy Keene. Daarna is het afwachten of Netflix erin slaagt om een samenwerking met The CW aan te gaan voor de pilot. Op die manier is het de streamingdienst namelijk ook gelukt om nieuwe afleveringen van Riverdale binnen 24 uur naar de streamingdienst te halen.

Ook Jane the Virgin krijgt spin-off

Gina Rodriguez, de hoofdrolspeelster in Jane the Virgin, kwam ook met belangrijk nieuws. Zij maakte door middel van een post op haar Twitter-account bekend dat we ook een spin-off van Jane the Virgin kunnen verwachten. De spin-off heet Jane the Novela en vertelt een verhaal uit één van de boeken van Jane Villanueva. Gina keert terug als verteller van het verhaal, terwijl Valentina Garza is aangesteld als uitvoerend producent. Het nieuws omtrent de spin-off komt ruim een half jaar nadat bekend is geworden dat Jane the Virgin er na vijf seizoenen mee stopt.

Wil je als eerste op de hoogte zijn of en wanneer de spin-offs op Netflix verschijnen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!