Laatste Nieuws

Smart Downloads als nieuwe functie beschikbaar

Devices smartphone Netflix

Anderhalf jaar na het lanceren van de downloadfunctie heeft Netflix nu een uitbreiding uitgerold: Smart Downloads. Deze toevoeging maakt het op een eenvoudige manier mogelijk om een serie verder te kijken.

Smart Downloads doet automatisch zijn werk

Wanneer je van een serie een aantal afleveringen download wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk verder. Maar wat als je er maar een aantal hebt gedownload, of in sommige gevallen er maar een aantal per keer tegelijk mag downloaden. Smart Downloads lost dat op, want dit systeem doet automatisch zijn werk.

Een eenvoudig voorbeeld. Je hebt van Orange is the New Black de eerste drie afleveringen gedownload. Zodra je de eerste episode af hebt gekeken, zal Smart Downloads deze automatisch van je device verwijderen en de vierde afleveringen voor je downloaden. Op deze manier kun je dus altijd verder kijken én houd je de buffer van een aantal gedownloade afleveringen.

Wanneer werkt Smart Downloads?

Belangrijk is wel om te weten dat Smart Downloads alleen werkt zodra je een verbinding hebt met wifi, zodat je mobiele data niet wordt verbruikt. Ben je onderweg met de trein en heb je tijdens het reizen een aflevering gekeken, dan zal Smart Downloads dus gelijk zijn werk gaan doen wanneer je weer thuis bent of op een andere locatie waar je wifi tot je beschikking hebt.

Hoe stel je Smart Downloads in?

De functie Smart Downloads kun je eenvoudig aan- en uitzetten in de Netflix-app. Bij ‘Mijn Downloads’ zie je de optie Smart Downloads staan. daar kun je de functie uit- en aanzetten. Dat is tevens mogelijk via het menu en de app-instellingen. Wil je een aflevering bewaren omdat je deze later nog een keer wil kijken, dan stel je de functie dus ook eenvoudig uit.