Laatste Nieuws

Slotseizoen Lucifer blijkt na verwarring korter dan seizoen 5

Deze week is er veel onduidelijkheid geweest over het slotseizoen van Lucifer. Na het huidige vijfde seizoen komt er nog een zesde campagne, maar hoe lang zal deze gaan duren. Dankzij Amenadiel is er nu duidelijkheid gekomen.

Extra lang vijfde seizoen

De eerste seizoenen van Lucifer werden uitgezonden door FOX en besloten een volledig televisieseizoen. Daardoor werden er telkens 22 episodes gemaakt van 43 minuten. Daar kwam bij Netflix verandering in, want de streamingdienst ligt niet vast aan uitzendschema’s. Het vierde seizoen besloeg tien afleveringen. Dit was eerst ook de bedoeling voor het vijfde seizoen, maar uiteindelijk werd dit verlengd naar liefst zestien afleveringen. Iedere episode duurde omstreeks een uur.

Korter zesde seizoen.. of toch íets langer

Het zesde seizoen zal vanaf eind september worden opgenomen, wanneer ook de allerlaatste aflevering van seizoen 5 wordt gedraaid. TVLine bracht naar buiten dat dit zesde seizoen slechts uit acht afleveringen zou bestaan. Dit zorgde uiteraard voor teleurgestelde reacties van fans, tot D.B. Woodside zich ermee ging bemoeien. De acteur die Amanadiel vertolkt in de serie liet weten dat er niets van klopte. Niet veel later gaf hij aanvullende informatie. Het zesde en laatste seizoen van Lucifer zal bestaan uit tien afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?