Laatste Nieuws

Shooter gecanceld door USA Network; makers zoeken nieuwe partij

Aan Shooter zal na drie seizoenen vermoedelijk een abrupt einde komen. De serie is namelijk gecanceld door USA Network. Deze zender bracht de eerste drie campagnes op de buis, daarnaast had Netflix de streamingrechten. Producent Paramount Television gaat nu op zoek naar een andere partij om de serie voort te zetten, mogelijk bij Netflix. Hier is alleen nog niets over bekend.

Serie Shooter als vervolg op de film

In 2016 begon de serie Shooter, waarbij het een vervolg werd op de film. De basis van het verhaal was hetzelfde, maar werd veel ruimer opgezet en kreeg een vervolg. Shooter werd namelijk enthousiast begroet en er kwam een tweede en derde seizoen. Het derde seizoen is nu halverwege, maar USA Network ziet de kijkcijfers flink teruglopen. Dat is de grootste reden om te besluiten om er een punt achter te zetten.

Beenbreuk zorgde voor curieuze situatie

Het einde van het tweede seizoen zorgde voor een aparte situatie. Hoofdrolspeler Ryan Phillippe, hij vertolkt Bob Lee Swagger, brak namelijk buiten de opnames om zijn been. Hierdoor konden de laatste twee afleveringen van het seizoen niet worden opgenomen en waren er maar acht episodes. Het derde seizoen bestaat uit dertien afleveringen en loopt nog altijd.

Shooter-makers hopen op Lucifer-traject

De afgelopen periode zijn er meer series gecanceld, die vervolgens een nieuw onderkomen vonden. Zo stopte FOX met Brooklyn Nine-Nine en besloot NBC de komedieserie op te pakken. Op deze manier kwam Lucifer ook bij Netflix terecht. De makers van Shooter gaan nu ook shoppen met de serie bij andere netwerken. Eén van de opties zou Netflix zijn, want de streamingdienst heeft de internationalerechten om de serie te streamen. Daarnaast wordt het geherlanceerde Sibling Paramount Network genoemd als nieuwe bestemming van Shooter.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?