Netflix logo algemeen

Series gecanceld op Netflix

Geen enkele serie heeft het eeuwige leven en sinds 2017 zien we steeds vaker dat ook Netflix Originals worden gecanceld. In sommige gevallen gebeurt dat pas na een reeks seizoenen, maar soms besluit Netflix ook razendsnel de stekker al uit een serie te trekken. Op deze pagina vind je een overzicht van de door Netflix geannuleerde series.

Annuleren van series

Netflix kiest er regelmatig voor om een serie te beëindigen. Voordat dat gebeurt, wordt echter eerst goed onderzoek gedaan. Zo merken we de laatste jaren steeds vaker dat Netflix even wacht met het bestellen van nieuwe seizoenen na de release van een seizoen. Op die manier kan het eerst afwachten hoe nieuwe afleveringen ontvangen worden voordat een vervolg wordt besteld.

Toch is niet altijd iedereen blij met de keuzes die Netflix maakt. Gebrek aan populariteit is tenslotte niet de enige reden voor Netflix om een serie te annuleren. Zo zagen we bij Bloodline al eens dat geen vervolg werd besteld vanwege politieke/financiële redenen. In andere gevallen stoppen series soms ook omdat het verhaal gewoon verteld is, zoals bij Orange is the New Black. In de tabel hieronder vind je een overzicht van alle titels die tot op de dag van vandaag zijn geannuleerd op Netflix.

Gecancelde series door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?