Serie Tip

Serie Tip: Zumbo’s Just Desserts

Adrian Zumbo is één van de beste toetjesmakers van de wereld en in Australië een halfgod. Toetjes is ook een ietwat te klein begrip voor wat hij op tafel zet, want het zijn ware kunstwerkjes. En ga dat dan maar eens als enthousiaste amateurbakker namaken!

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Zumbo’s Just Desserts op Netflix

Tien Australiërs gaan ieder seizoen, er staan er twee op Netflix, de strijd aan met elkaar en vooral met Adriano Zumbo. Samen met Rachel Khoo vormt hij de jury van het programma, waarbij in een dessertfactory de prachtigste desserts gemaakt moeten worden. Kleur en zoetigheid spat van het scherm af, maar dat is lang niet alles.

De twee slechtste kandidaten van iedere aflevering gaat in de herkansing en daarvoor is de Zumbo Challange bedacht. Een creatie van Zumbo moet worden nagemaakt door de kandidaten en dat is op voorhand bijna een onmogelijke klus. Het aantal lagen dat in de taartjes is verwerkt is vaak niet op één hand te tellen. Het levert heel wat zweetdruppels en tranen op, met uiteindelijk vaak toch zeer mooie resultaten. In de basis is Zumbo’s Just Desserts een kook- en bakwedstrijd waar we er meer van kennen, maar door het zeer hoge niveau dat moet worden nagestreefd een aanrader in zijn genre.

Bekijk de trailer van Zumbo’s Just Desserts