Serie Tip

Serie Tip: Wild Wild County

Wild Wild County is misschien wel de meest intrigerende en fascinerende documentairereeks van Netflix. Hoe een spirituele goeroe uit India een staat in de Verenigde Staten volledig op zijn kop zet, met verstrekkende gevolgen.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Wild Wild County op Netflix

Bhagwan Shree Rajneesh (de man van 93 Rolls Royces en een diamanten Rolex van een miljoen) was een spirituele goeroe in India met veel volgers over de gehele wereld. Nadat hij in de problemen kwam in India gingen zijn volgelingen op zoek naar een nieuwe plaats. Dat werd het piepkleine Antelope in Oregon. Binnen de kortste keren werd een stuk land van een ranch omgebouwd tot een huize stad. Volgelingen vanuit de hele wereld trokken naar Rajneeshpuram, zoals de stad zou heten.

Of dit nog niet bizar genoeg was, zouden er vanaf dat moment steeds vreemdere zaken gebeuren. Nu dertig jaar laten blikken alle hoofdrolspelers terug, waarbij met name Bhagwan’s secretaresse een hoofdrol vertolkt: Ma Amand Sheela. Ze woont inmiddels in Zwitserland, want ze is één van de personen die verdacht wordt van diverse misstanden. Want hoe bestaat het dan een groep mensen die een beweging hebben opgestart gestoeld op liefde, verlichting en vrijheid uiteindelijk moordpogingen onderneemt en schiettrainingen geeft om gewapend te zijn tegen een mogelijke aanval?

Bekijk de trailer van Wild Wild County