Serie Tip

Serie Tip: Weeds

Weeds Netflix

Orange is the New Black mag dan de grote kaskraker zijn van Jenji Kohan, de maker van de gevangenisserie leverde daarvoor ook al Weeds af. Alle acht seizoenen van deze komische serie, met net zoals bij Orange is the New Black een behoorlijke dramatische onderlaag, staan op Netflix.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Weeds op Netflix

Mary-Louise Parker speelt de hoofdrol in Weeds als Nancy Botwin. Nancy woont met haar gezin in een prachtige wijk in Los Angeles, maar wanneer haar man komt te overlijden stapelen de problemen zich al snel op. Vooral haar financiële problemen. Want hoe kan ze haar twee kinderen naar de dure scholen sturen, het huis betalen en het normale leven ook nog laten draaien.

Ze vindt een uitweg, maar het is een gevaarlijke. Ze gaat wiet verkopen en bouwt al snel een vaste klantenkring op. Ze moet echter al snel creatief gaan handelen, omdat er concurrentie op de loer ligt. Ze opent een bakkerij als dekmantel, maar komt steeds vaker in de knoop.

Want terwijl ze haar twee zonen (Silas en Shane) probeert op te voeden, moet ze zelf regelmatig op pad om haar spul aan de man te brengen. Haar leverancier zorgt ook nog eens voor de meest vreemde situaties, net zoals de broer van haar overleden man. Die komt bij het gezin in huis, maar heeft al snel door dat er iets aan de hand is. Wanneer alles een beetje in een rustiger vaarwater lijkt te komen, loopt Nancy tegen een leuke man aan. Het is dikke mik met Peter, tot ze ontdekt dat hij agent is van de DEA… Het is het startschot van seizoenen Weeds.

Trailer van Weeds seizoen 1