Serie Tip

Serie Tip: Ultraviolet

Wat als je bijna zeker weet dat iemand vermoord is en geen zelfmoord heeft gepleegd? Wat als je daarbij ook nog eens niet serieus wordt genomen door de politie… Het overkomt Ola Serafin in de indrukwekkende Poolse serie Ultraviolet.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

Ultraviolet op Netflix

Als de dertigjarige vrouw Ola Serafin voor haar werk als taxichauffeuse door de stad Lódz rijdt, zie ze iets dramatisch. Ze ziet hoe een vrouw van een viaduct afvalt. De conclusie zelfmoord wordt al snel getrokken, maar volgens Ola Serafin klopt er iets niet. Ze gelooft niet dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd, want ze zag toch echt nog iemand op het viaduct.

Op de bewuste avond van het drama ging het echter niet goed met Ola. Ze slikt al enige tijd pillen en als zij aan de politie meldt dat ze niet om zelfmoord gaat, wordt ze niet serieus genomen. Ola besluit op internet op zoek te gaan naar hulp. Daar stuit ze op de geheime organisatie Ultraviolet dat al meer dan honderd onopgeloste zaken wist op te lossen. Lukt het hen ook om zich vast te bijten in deze zaak en de waarheid boven water te halen?