Serie Tip

Serie Tip: The IT Crowd

Als je van droge humor houdt, dan is The IT Crowd een aanrader. De serie is een groot succes. Vandaar dat al meerdere pogingen zijn ondernomen om een remake te maken van de serie. Alle vijf de seizoenen van deze sitcom zijn te bekijken via Netflix.

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

The IT Crowd op Netflix

The IT Crowd draait om een team van drie personen genaamd Roy (Chris O’Dowd), Maurice (Richard Ayoade) en Jen (Katherine Parkinson). In de kelder van Reynholm Industries vormen zij het IT-team. Roy en Maurice zijn precies wat je van iemand verwacht in de IT; nerds. Ze zijn sociaal gestoord. Jen werkt als manager, maar heeft geen idee hoe computers werken. Dit zorgt gegarandeerd voor hilarische situaties.

Juist dit staat ook centraal in de serie: digibeten. Vandaag de dag maken we veelvuldig gebruik van smartphones, computers en internet. Nog niet zo heel lang geleden was dit totaal anders. Typerend is dan ook wel de eerste scène van de serie: ‘Have you tried turning it off and on again?’. Het is het eerste advies dat wordt gegeven om het probleem op te lossen. Dankzij de droge Britse humor is The IT Crowd al vanaf het begin een groot succes. De volledige reeks van 25 afleveringen is te bekijken via Netflix.

Bekijk de trailer van The IT Crowd