Serie Tip

Serie Tip: The Good Place

Komedies zijn in de regel toch wel een klein beetje ‘dertien-in-een-dozijn’. Een positieve uitzondering op die regel is echter The Good Place op Netflix, een serie die misschien toch niet helemaal de waardering krijgt die hij wél verdient. Deze show moet in het zonnetje worden gezet!

Het aanbod van Netflix zit vol verborgen titels waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn er genoeg series op Netflix verscholen die echt de moeite waard zijn. We gaan op zoek naar pareltjes uit het archief van Netflix. Van misdaad tot romantiek en van thriller tot actie, het komt allemaal voorbij in de wekelijkse Serie Tip op NetflixinBelgië.be.

The Good Place

Wat gebeurt er precies als we doodgaan? Ga je dan naar de hemel of de hel? The Good Place geeft zijn eigen antwoord. Een jonge vrouw, Eleanor Shellstrop (Kristen Bell), komt te overlijden bij een freak accident: na het boodschappen doen valt haar margaritamix op straat, en als ze die wil oppakken wordt ze aangereden door winkelkarretjes en daarna een busje. Als ze vervolgens haar ogen opent, blijkt ze in het hiernamaals te zijn. Ze bevindt zich in The Good Place, maar zo’n goed leven heeft de Amerikaanse toch helemaal niet geleid…?

Eleanor komt terecht in een existentiële crisis, maar gelukkig zijn filosofieprofessor Chidi Anagonye (William Jackson Harper), socialite Tahani Al-Jamil (Jameela Jamil), monnik (of Jacksonville Jaguars-fan) Jianyu (Manny Jacinto), architect Michael (Ted Danson) en AI Janet (D’Arcy Carden) er om haar een handje te helpen. The Good Place heeft vier seizoenen van elk twaalf à dertien afleveringen, die maar een minuutje of twintig duren. Je bent er dus zo doorheen, en de serie is een absolute aanrader voor fans van komedies en feelgood-shows: hij wordt ook behoorlijk goed beoordeeld op ratingsite IMDb, waar The Good Place een mooie 8,2 krijgt. Bereid je maar voor op een hoop onverwachte twists…

Bekijk de trailer van The Good Place

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?